Super duper god kladdkaka.
Lite krämig inuti ska den här goda kladdkakan vara. Baka den gärna en dag i förväg och ett dagen efter. Serveras med vispgrädde eller färksa bär gärna hallon och vanilj glass. Gör gänra dubbelsatts för att få en fin kaka.
Ingridienser:
2 ägg
100 g smällt smör
1 nypa salt eller så här pytte lite salt.
1 tsk vanlijskocker (jag brukar ta 3 tsk med vaniljskocker)
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao.
0. Sätt på ungen på 175 grader. Viktigt.
1.Rör ihop ägg och socker (knäck äggen först hehe) (vispa inte, bara rör.)
2.Smällt smöret och häll det i ägg och socker smeten.
3.tillsett resten av ingridienserna.
4.Ströa och bröa en form som är ganska stor.
5. Grädda i ungen i 25-30 minuter. Känn järn på den när det har gått 20 min.
Så här ströar och bröar man en form: Först ta en klick smör på ett papper och smörj in hela formen. Sedan tar du ungefär 3/4 dl ströbröd och kör runt i formen. Det som inte fastnar av ströbrödet häller du i vasken.
Bild från i sommras. hehe
Ingridienser:
2 ägg
100 g smällt smör
1 nypa salt eller så här pytte lite salt.
1 tsk vanlijskocker (jag brukar ta 3 tsk med vaniljskocker)
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao.
0. Sätt på ungen på 175 grader. Viktigt.
1.Rör ihop ägg och socker (knäck äggen först hehe) (vispa inte, bara rör.)
2.Smällt smöret och häll det i ägg och socker smeten.
3.tillsett resten av ingridienserna.
4.Ströa och bröa en form som är ganska stor.
5. Grädda i ungen i 25-30 minuter. Känn järn på den när det har gått 20 min.
Så här ströar och bröar man en form: Först ta en klick smör på ett papper och smörj in hela formen. Sedan tar du ungefär 3/4 dl ströbröd och kör runt i formen. Det som inte fastnar av ströbrödet häller du i vasken.
Bild från i sommras. hehe
Kommentarer
Trackback