Reslutat av pepparkakorna!


ja där är dem! mums.

När vi håller på att göra dem. (jag och syrran)

Där är den goda degen som är "omotståndlig att inte äta"

Ja bara halv kvar.

Pepparkaksdeg

Ingridienser
200 kakor
Ingredienser
4 dl-strösocker
2 dl-ljus sirap
2 dl-vatten
250 g- smör
2 msk-kanel
1 msk- mald kardemumma
1 msk- malda kryddnejlikor
1 msk- bikarbonat
15 dl- vetemjöl, + lite till kavlingen
Tillagning
1.Ta fram alla ingredienser och häll socker, sirap och vatten i en kastrull. Koka upp och lyft bort kastrullen från värmen.
2.Dela smöret och lägg det i en bunke tillsammans med kryddorna. Häll över den heta sockerblandningen och rör om tills smöret smält. Låt det svalna till rumstemperatur.
3.Blanda mjöl med bikarbonat och rör ner det i smeten, som blir ganska lös (den sväller sedan). Arbeta ihop degen med en trä- eller plastgaffel.
4.Låt degen vila, övertäckt eller inlagd i plastpåse, 1–2 dygn innan den bakas ut. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut en liten bit i taget – det är alltid enklast. Mjöla lätt på bakbordet och kaveln.
5.Ta ut pepparkaksfigurer med mått eller skär ut på fri hand med vass kniv och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in plåten i ugn, 200 grader och grädda kakorna i 4-6 minuter. Passa noga – pepparkakor bränns lätt.


btw jag har aldrig testat detta recept förut men idag ska jag göra det!yheheh biler kommer sen

Super duper god kladdkaka.

Lite krämig inuti ska den här goda kladdkakan vara. Baka den gärna en dag i förväg och ett dagen efter. Serveras med vispgrädde eller färksa bär gärna hallon och vanilj glass. Gör gänra dubbelsatts för att få en fin kaka.

Ingridienser:
2 ägg
100 g smällt smör
1 nypa salt eller så här pytte lite salt.
1 tsk vanlijskocker (jag brukar ta 3 tsk med vaniljskocker)
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao.

0. Sätt på ungen på 175 grader. Viktigt.
1.Rör ihop ägg och socker (knäck äggen först hehe) (vispa inte, bara rör.)
2.Smällt smöret och häll det i ägg och socker smeten.
3.tillsett resten av ingridienserna.
4.Ströa och bröa en form som är ganska stor.
5. Grädda i ungen i 25-30 minuter. Känn järn på den när det har gått 20 min.

Så här ströar och bröar man en form:
Först ta en klick smör på ett papper och smörj in hela formen. Sedan tar du ungefär 3/4 dl ströbröd och kör runt i formen. Det som inte fastnar av ströbrödet häller du i vasken.

Bild från i sommras. hehe

Kola perfekt till JUL!

Gjorde detta förra veckan. gud vad gott det blev! Fast blev mer lite mer som knäck men ändå, man får tugga försiktigt speciellt om man har tandställing.hehe. Suga på dom först, sen går det att tugga (TIPS)

Ingridinser:
50 g margarin
2 dl socker
1 dl sirap
1 pytte pytte lite salt. typ lite ni fattar ta bara lite.
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kakao 2 tsk för mer kakao smak.
Man kan även ha i nötter men det har inte jag testat.


Koka ihop allt i fem minuter, häll ut på plåt med smörpapper.
Kom ihåg att ha en kastrull med tjock botten, bränner fast så förbannat annars! Glöm inte att röra runt hela tiden. Låt svalna 30 min eller mer det beror helt på hur tjock du gör din kola* jag orkade inte ta en egen bild men ungefär såhär blev dem:
Fast mina blev lite ljusare.

Bra recept på cupcakes!

Jag gillar att baka cupcakes och här är ett bra recpt.

Recept till cirka 10 stycken. Du behöver:
- 10 - 15 normalstora muffinsformar.
- 2 ägg.
- 2 deciliter socker.
- 50 gram smör eller margarin.
- 1 deciliter mjölk eller vatten!
- 3 deciliter vetemjöl.
- 1 och en halv tesked bakpulver.
- 2 teskedar vaniljsocker.

Gör så här:

- Ställ ut muffinsformarna på en plåt.
- Sätt på ugnen på 210 grader.
- Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull på spisen. Häll i mjölk eller vatten och koka upp. (Tänk på att röra runt så det inte bränner fast i botten på kastrullen)
- Rör ner den heta vätskan i äggsmeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en enskild skål. Häll ned det i ägg - och smörsmeten.
- Rör smeten slät men försök att röra runt så lite som möjligt.
- Häll smeten i muffinsformarna. Grädda i mitten av ugnen i 16-19 minuter.

Till frosting behöver du:
- 60 gram smör.
- 5 dl florsocker.
- 2 teskedar vaniljsocker.
- Pressad saft från en citron.
- 100 gram Philadelphiaost.
- Några droppar valfri karamellfärg.

Gör så här du forstingen:

- Låt smöret bli rumsvarmt, vispa det sedan så att det blir mjukt.
- Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft så att det blir krämigt. Vispa sedan i Philadelphiaosten.
- Färga glasyren med karamellfärg eller behåll den vit.

När muffinsen har svalnat brer du ett tjockt lager frosting på. Det går bra att kleta på frostingen med en sked eller genom att spritsa. Vill du spritsa så fyller du en fryspåse med din frosting. Sedan klipper du hål i ett av de nedre hörnen. Därefter trycker du ut frostingen i den form du vill, över dina muffins.

För att göra dem ännu finnare kan man deckorera dem med strössel, godis eller bara lägg på lite skockerpärlor.

Här är en bild på cupcakesarna som jag och ebba bakade för ganska/väldigt länge sen!
Riktigt goda och fina. Betyd 4 av 5. För att de är ganska mastiga och söta. Perfekt när man är hungrig.

Paj med björnbär elr björnbärspaj!

Ingredienser till Björnbärspaj
4 portioner björnbärspaj
200 g björnbär eller andra bär
175 g smör eller margarin
7 msk socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
Så här lagar du Björnbärspaj smulpaj med björnbär:

1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Smörj en mindre pajform med någon matsked smör.
3.Lägg i björnbär och strö över 3 matskedar socker. Smält fett i en kastrull och rör ner socker, vetemjöl och havregryn. Blanda till en grynig massa och täck björnbären.
4.Grädda björnbärspajen i cirka 25 - 30 minuter eller tills pajen fått fin färg.

Servera björnbärspaj med vaniljglass eller vaniljvisp.
Det var gott och blanda med blåbär och björnbär. :)

Här är en bild på pajen som jag och meja baka typ kl 9 på kvällen, vi är duktiga.....


Ja jag vet bilden är liten. Men den är god (pajen)


Elsas och Emmas cupcakes!

Emmasbloggg

Antal cupcakes: ca 10 stycken.
Färdigt på: 1,5 timmar

Ingredienser

Tll muffinsarna:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 nypa salt

Till Frostingen:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg
Lite dekorationer,

(jag och Emma  använde: chokladhjärtan, chokladbokstäver, och dekorationsfigurer. (Finns att köpa i stora välsorterade mataffärer.) färska hallon, björnbär, kiwi, citron, strössel i alla regnbågens färger och riven blockchoklad.)

Recept av hohf.se






Gott saftigt bananbröd.

Bananbröd!

Det här behöver du:

80 gram smör (margarin)
2 ägg
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
3 dl mosade bananer (ungefär 2 bananer) (inte bananer på burk snälla) (helst bruna)

Så här gör du:

Blanda alla ingridienser i en bunke, Ta bananerna sist. Baka i en sockerkas form. (häll lits smör i formen och sedan häller du i lite ströbröd och kör runt)  Smöra och bröda formen! :)
Grädda till sist i ungen på 175 c i 50-60 min (testa med en sticka så att den är klar innan du tar du det)


diska....


Receptet kommer ifrån Anna Rossbrie. Hon har ingen blogg.
/Elsa

Presentation av mig själv.

Hej mtt namn är Elsa.Jag är en morgon pigg fillur på 13. Det är jag som skriver på den här bloggen. I mitt liv gör jag massor av saker som att vara kompisar,lagar mat, baka och pyssla, simma, springa, äta mat massor av mat och går i skolan.
Jag går i myrsjöskolan en bra skola men i världens bästa klass. 7A2. IN MY ♥. 
Jag bakar när jag har lust och det har jag ganska ofta. Jag bakar allt från macarons till kladdkakaor, och sylt kakor. Här på bloggen kommer det komma upp bakverk och recept. Jag brukar baka med min kompisar jag är inte helt foreveralone om ni trodde det...Snart är det jul och då ska det bakas i mängder.


Släng gärna in en kommentar om ni undrar något :3



RSS 2.0